Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07

Verjaardagsvragen

‘En, wat doe je voor werk?’ Het is een vrij onschuldige vraag, maar wanneer je koninklijkhuisverslaggever bent, kan je rekenen op heel wat vragen.

Soms kies ik ervoor om het maar even in het midden te laten wat ik nou precies doe, want voor je het weet zit je uren te praten over alle verschillende koningshuizen en de daarbij behorende achterklap. Wanneer ik toch besluit om het te delen, zijn er een paar vragen die altijd de revue passeren en dat vind ik dan ook wel weer grappig.
Inmiddels heb ik er een top 3 uit weten te destilleren: ‘Hoe is Máxima in het echt?’, ‘Kennen ze jou nou ook?’ en ‘Roken Willem-Alexander en Máxima? Beatrix wel hè!’. Ik kan me voorstellen dat jullie wellicht hier ook de antwoorden op willen weten, dus bij deze!

Hoe Máxima in het echt is? Ik zie voornamelijk de werk-Máxima en dat is iemand die heel professioneel te werk gaat, gepassioneerd en charmant is. Achter de schermen is ze veeleisend van haar omgeving en kan ze opvliegend zijn (het Argentijnse temperament), maar ze is ook loyaal naar vrienden en een zorgzame moeder.
Willem-Alexander en Máxima weten goed wie ik ben, ik volg hen nu acht jaar en we hebben elkaar vele malen gesproken en ik heb ze ook regelmatig geïnterviewd. Maar kénnen doen we elkaar niet echt, het blijft uiteindelijk iets zakelijks. En dan het roken. Ik heb begrepen dat zowel de koning als koningin beiden nog wel eens een sigaretje opsteken. De koning rookte voorheen dunne sigaartjes, ik weet niet of dat nog steeds zo is. Dat prinses Beatrix rookt, is een hardnekkig verhaal en daarom vond de Rijksvoorlichtingsdienst het in 2011 nodig om er een bericht uit te gooien dat (toen nog) Koningin Beatrix al veertig jaar gestopt is met roken. Tja, ik denk dat we dat dan maar moeten aannemen.

Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Foto: Patrick van Katwijk 

De week van Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07