Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07

Gekte

Hoi! Ik ben Annemarie en ik werk nu 6,5 jaar bij RTL Boulevard als koninklijkhuis-verslaggever en hiervoor heb ik twee jaar gewerkt als verslaggever bij het EO-programma Blauw Bloed.

De keuze voor koninklijkhuis-verslaggeving is gekomen tijdens mijn opleiding journalistiek in Tilburg. We kregen tijdens onze opleiding te horen dat de journalistiek ten dode was opgeschreven, ‘er zitten hier nu honderd mensen in de zaal, maar twintig gaan het redden’. Nou, dat was een motiverende boodschap!

Maar we kregen ook als tip mee: ‘ga op zoek naar je gekte, ga je specialiseren, dat maakt je uniek’. Toen ik jonger was, was ik al gefascineerd door prinses Diana en toen Máxima haar intrede deed in Nederland verslond ik elk tijdschrift waarin zij stond. Toen er een stage-vacature bij Blauw Bloed voorbijkwam, realiseerde ik me dat dit mijn gekte was/is.

Ik onthoud alles wat te maken heeft met het koninklijkhuis, het verveelt me nooit en hoe meer ik erover lees, des te interessanter ik het vind worden. Nu, bijna tien jaar later, is er nog niet veel veranderd. Voor mij klopt het hele pakketje, het is politiek, maatschappelijk en geschiedenis. En de menselijke kant achter het ambt spreekt me ook erg aan. Ik denk dat ik het makkelijk nóg tien jaar volhoud.

Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Foto: Patrick van Katwijk  

De week van Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07