Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07

Money Shot

In de royaltyverslaggeving is het hollen of stil staan. Er zijn dagen bij dat geen enkele royal iets spannends doet of zegt, maar er zijn ook momenten bij dat er ineens heel groot nieuws is. 

Wanneer dat gebeurt, laat ik alles uit mijn handen vallen en ga ermee aan de slag. Vorige week maandagavond was dat weer het geval. Ik zat op de fiets toen ik het bericht kreeg dat koning Charles kanker heeft. Groot nieuws! Naast het fietspad stond ik te appen en te bellen om iedereen op de hoogte te stellen.
We besloten ook gelijk dat ik de volgende dag naar Londen zou vliegen om verslag te doen. De tickets werden geboekt, ik ging mijn tas inpakken en de volgende ochtend zat ik om half acht in het vliegtuig richting Londen. Ik kwam om 10.00 uur aan bij Buckingham Palace en daar stonden al tientallen mensen van over de hele wereld, om net als ik, hun kijkers op de hoogte te houden van het laatste nieuws. 

Omdat ik om vijf uur alweer in de taxi richting het vliegtuig moest zitten, moest ik even flink aan de bak. Na wat interviews met Britse royaltyverslaggevers en stand-ups, kreeg ik een cadeautje in mijn schoot geworden. Ik hoorde dat prins Harry een ontmoeting zou hebben met zijn vader, hun eerste een-op-een ontmoeting in achttien maanden.
Dus gingen wij er posten en zagen hem in de Landrover wegrijden. Daarna reed ook koning Charles al zwaaiend langs: the Money Shot! ‘Ik denk dat we het wel hebben’, is een uitspraak in de tv-wereld die vaak gekscherend wordt gebruikt, maar in dit geval was hij meer dan terecht.

Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard 

Foto: Patrick van Katwijk

De week van Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07