Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07

Heb ik straks nog een baan?

Het vertrouwen in de monarchie neemt af, het werk van het koningspaar is onzichtbaar en de koning moet misschien straks belasting gaan betalen over zijn inkomen.

De dreiging voor prinses Amalia en de daarbij horende strenge beveiliging is ook onmenselijk. Je zou kunnen zeggen: is de monarchie nog wel van deze tijd en moeten we het niet gewoon afschaffen? Om te overleven moet de monarchie met de tijd meegaan, zo wordt vaak herhaald aan het hof en in de journalistiek. Maar ik denk dat we ook te maken hebben met een hele saaie periode.
Willem-Alexander en Máxima doen hun werk, maar spreken de jongere doelgroep niet aan. De prinsessen daarentegen wel, maar zij studeren nog in alle rust en ondernemen geen of nauwelijks activiteiten. Daarbij zijn al lange tijd geen grote momenten geweest waarbij we samen met de koninklijke familie hebben kunnen feesten of rouwen.
Bij dergelijke gebeurtenissen voelen we ons verbonden met de Oranjes en zijn ze een beetje van ons. Hopelijk laat een begrafenis nog heel lang op zich wachten – en ik vermoed een bruiloft ook – maar misschien zijn dat de momenten dat het sentiment van het hebben van een monarchie weer gaat leven. En is mijn baan voor lange tijd weer verzekerd.

Annemarie de Kunder
Royaltyverslaggever RTL Boulevard

Foto: Patrick van Katwijk 

 

De week van Annemarie de Kunder

Royaltyverslaggever RTL Boulevard
2024 - week 07