Menno de Boer
2019 - week 37

Verbouwen

Ik ben thuis aan het verbouwen. Het is mijn eerste. En alle waarschuwingen ten spijt, je gaat er vanuit dat bij jezelf alles wél vlekkeloos verloopt (“sorry, per ongeluk de verkeerde muur gefreesd!”) en iedereen zich aan de afspraken houdt (“Ja, ik bel morgen echt effe terug, hoor!”) en alles goed en op tijd levert.

Het zou drie maanden duren, inmiddels zitten we in maand zeven. Nu zal ik je niet vermoeien met verbouwingstips en updates. Maar moest bij het schrijven van dit verhaal denken aan de verbouwing bij 538. Dit jaar is een uniek jaar. Door het vertrekken van Evers en het stoppen van de lange samenwerking met de Top 40 hebben we twee nieuwe heipalen van het fundament vernieuwd: De 538 Ochtendshow en De 538 Top 50.

We verbouwen, terwijl de winkel gewoon open is. De verf aan de muur (jingles), het perfecte personeel (team), de muziekmix (eigentijds maar ook breed geprogrammeerd), het netwerk aan nieuws, muziek en vrienden-van-de-show. Iedereen vindt er wat van. Het is een van de meest spannende tijden om deze klus te doen, maar wel een geweldige.

Ieder kwartaal vragen we ‘klanten’ wat ze leuk vinden, wat niet en schaven we bij. We onderzoeken waarom mensen even elders zijn gaan shoppen en waar ze graag voor terugkomen. Bovenal zorgen we iedere dag weer dat de inrichting altijd lekker, actueel, vertrouwd en toch fris voelt.

Eigenlijk is een radioshow nooit af. En dat maakt radio het leukste medium om voor te werken. Het verrassende, onvoorspelbare, iedere seconde is belangrijk maar vervliegt ook weer, als ether.

Vandaag maar eens iets harder de radio aan. Met bijvoorbeeld de nieuwe Post Malone. Wat een goeie vibe heeft die!

Menno de Boer
Radio Director 538

De week van Menno de Boer

2019 - week 37