Menno de Boer
2019 - week 37

Stemmen

Hoe krachtig beeld ook is in creativiteit en impact, er is weinig wat meer binnenkomt en je raakt dan een echte stem. Zowel positief als negatief.

Zo luister ik dagelijks met een lichte jaloezie naar Henk Blok. Zijn stem is warm, rustig, betrouwbaar, beheerst én hij heeft een gouden lach. Maar zo kan ik ook met afgrijzen luisteren naar de ‘Nederlandse’ vrouw (is het überhaupt een vrouw?) van Google Maps: bot, snauwerig en chagrijnig. Wie kiest zoiets nou uit voor een dienstverlenend product? Echt zonde, want een stem verdient aandacht.

Gisteren is de tweede week van het spel ‘Win Met De Zin’ begonnen (4 stemmen, 1 oplopende jackpot) en daar zetten we de stem – en het herkennen er van – centraal. Los van dat het best een geinig spel is, is het geweldig hoe heel Radio 538 al de maanden ervoor in de ban is van opnamen op locatie bij BN’ers, proefopgaven, creatieve hints, design sprints voor aanpassingen aan de 538 app, jackpotcalculaties, videopromo’s, ochtendshow winmechanismen, testpanels en de (prachtige) compositie van de (eigen) vormgeving (klasse Chris en Niels!). Om uiteindelijk een radiospel neer te zetten dat niet alleen werkt aan de data-, doorluister- en bereikkant, maar bovenal leuk is mee te spelen voor iedereen. En wat in essentie heel eenvoudig blijft.

Welke stem iedereen kent, maar wat mij betreft DIRECT verfrist mag worden, is die op Schiphol. Wie loopt er niet met z’n rolkoffertje te fronsen bij het herhaalde, verveelde ‘Mind Your Step’? Mooie missie voor Coen & Sander in ‘Lukt ’t ze of lukt ’t ze niet’. Vanmiddag eens bespreken met de mannen.

Menno de Boer
Radio Director 538

De week van Menno de Boer

2019 - week 37