Menno de Boer
2019 - week 37

Noteringen

Snackbar ‘Vette Hap’, 4 van de 5 sterren: ‘Wat een vet, biologisch afbreekbaar, geweldige gastheer!’. ‘Jammer van het uitzicht. Op zich omgeving best aardig: 2 sterren’ – Wellness Relax&Zo.

We zijn helemaal gek op ratings. We nemen dagelijks 35.000 beslissingen op een dag en ratings helpen snel beslissen. Dat is lekker en daarnaast voelt het wel sociaal. Als Frits het vindt en hij schrijft zo overtuigend, nou, dan ik ook!

Nadat het jarenlange huwelijk met het instituut Top 40 eindigde ontstond er voor 538 een kans: Een lijst samenstellen waarbij de waardering van luisteraars belangrijker wordt. Weg met de traditionele formules, op naar een lijst die socialer is en dichterbij voelt. En is het je al eens opgevallen in Shazam (muziekherkenningsapp) of streamingdata dat muziekconsumptie dagelijks verandert? Tijd dus voor een lijst die dat ook doet. De 538 Top 50 is geboren.

Binnenkort starten we met een nieuwe manier van ‘raten’ van tracks waardoor we bouwen aan het grootste muziekpanel van Nederland. Door data uiteindelijk te combineren weten we meer over veranderende smaken, hits die over de top zijn (of razendsnel opborrelen) en door gamificatie toe te passen maken we het leuker om te doen. Daar zijn developers, designers en redacteuren al maanden samen mee bezig. Tof!

Dus rate je even mee? Ik geef deze week een 8. De nieuwe Ariana Grande/Miley Cyrus/Lana del Rey een 6. M’n sportles een 9. De chick die me van achter aanreed bij het stoplicht en geen sorry zei een 3. En dan jij, lezer: Dank voor je aandacht deze week en ik wens je een 10 van een weekend!

Menno de Boer
Radio Director 538

De week van Menno de Boer

2019 - week 37