Martijn Schimmer
Componist en oprichter SMP Amsterdam
2023 - week 21

Verbouwen reden tot scheiding

‘Ga je verbouwen? Dan kan je beter nu alvast gaan scheiden’ kopt een artikel in het NRC begin dit jaar. Een onheilspellend stuk over het leed dat verbouwen heet; over onbetrouwbare aannemers, leidingen die niet gefreesd zijn als de vloer er al in ligt en abusievelijk verwijderde draagmuren.

Leidingen die niet gefreesd zijn als de vloer er al in ligt en abusievelijk verwijderde draagmuren. Een artikel dat mij, toen de plannen over het bouwen van onze nieuwe studio in de Houthavens midden 2021 rond waren, wellicht toch van gedachten had moeten doen veranderen?

Een zin met een vraagteken want is dat wel zo? Ja het bouwen van een nieuwe studio kost veel tijd, en nog meer kopzorgen. Want niks gaat zoals het moet en alles moet zoals het gaat. Van de welbekende communicatie met de aannemer, tot de eindeloos durende bouwvak. En dan heb ik het nog niet eens over de stroperige besluitvorming van de gemeente met betrekking tot vergunningen en het gebrek aan stroom. Nooit aan moeten beginnen?

Zonder twijfel is daarop het antwoord; Ja zeker wel! Want hoe zeer we onze fijne studio op het Schinkelterrein in Amsterdam ook gaan missen, wat we ervoor terug krijgen is werkelijk waar een paleis! Op de Koivistokade in de Houthavens dus. Twee verdiepingen worden er nu op het bestaande pand gezet, waardoor het zes verdieping tellende audiocomplex, tezamen met (audio)postproductie bedrijven Posta en Feverfilm een walhalla van audio en postproductie gaat worden. Grote ramen, veel licht, alles prachtig ruim opgezet en natuurlijk de studio’s state of the art inclusief Dolby Atmos mix zaal.

Wanneer we dan helemaal ‘over’ zijn? De planning is nu januari 2024, maar zoals met veel dingen rond een (ver)bouwproject; niets is veranderlijker als de planning

Martijn Schimmer
Componist en oprichter SMP Amsterdam

De week van Martijn Schimmer

Componist en oprichter SMP Amsterdam
2023 - week 21