Frank Vugs
2018 - week 05

Veranderend landschap

Dit wordt alweer mijn laatste bijdrage aan deze ‘Week van’. Dank voor de uitnodiging BM, het was leuk om te doen. Het was ook een drukke week, waarin ik veel op pad was.

Hij begon met onze Demo Dagen. We waren erg blij dat we direct een aantal offertes mochten maken voor onze nieuwe Virtual Studio, Car Camera Set en Flight Pack 1, de nieuwe mobiele meercamera regieset.

Het leuke van deze set is dat ‘gewone’ video kunt combineren met bijvoorbeeld de beelden uit een spelcomputer met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit daarvan. Dat is van belang als je programma’s maakt voor internet. Hiermee spelen we in op het veranderende landschap, waarin vloggers de nieuwe BN’ers zijn, met een hoeveelheid hits waar menig programmamaker jaloers op is. We zijn ook erg trots dat deze Flight Pack 1 al heel veel wordt ingezet door een grote producent die op YouTube enorm succesvol is met programma’s, onder andere over gaming.

Een veranderend landschap zie je ook op de weg. Hoe lang rijden we nog op benzine of diesel? Vandaag heb ik ook een bespreking omdat binnenkort de lease van onze huidige vloot van ENG-auto’s afloopt en we dus bezig zijn met de selectie van een nieuw model. Nog best een uitdaging, kan ik u vertellen.

Het liefst zou ik volledig elektrisch rijden, maar dat is gezien de aard van het werk helaas nog niet mogelijk. Je kunt immers zo maar naar Groningen gestuurd worden, voor een programma over de gevolgen van het winnen van fossiele brandstof. Dat red je nog niet zonder die fossiele brandstof. Tsja, in een Tesla, maar die is niet echt geschikt om een volledige cameraset mee te vervoeren.

Hoewel, ik denk dat als ik hem zou aanbieden aan onze ploegen ze die apparatuur er plotseling wel in krijgen… We zoeken toch nog maar even verder naar een economische, ruime en veilige auto, maar zodra een geschikte elektrische auto zich aandient, zijn we erbij, want we nemen het milieu serieus. Zo werken we ook in onze Greenhouse Studio in de Mussenstraat al vanaf het begin met LED licht. Dat scheelt enorm veel energie. Vandaag staat daar een veiligheidskeuring op de agenda, en dan is hij weer klaar voor het eerstvolgende grote programma.

Ik was deze week veel op pad, dus vanmiddag loop ik nog eens door mijn mailbox, kijken wat ik tussendoor nog niet heb kunnen doen. En vanavond maar eens even ontspannen. Oh ja, ik zou nog naar de sportschool gaan…

Frank Vugs
Directeur/eigenaar Facility House