Frank Vugs
2018 - week 05

Demo dagen

Op het moment dat BM dit stukje online zet, gaan net de Facility House Demo Dagen van start. En of ik dus, tijdens de ‘laatste loodjes’ deze column wilde schrijven. Daarom heb ik me op zondag, gisteren dus, maar even teruggetrokken om dat te doen.

Mijn naam is Frank Vugs en samen met mijn compagnons Huyp Pieterse en Jan de Pijper ben ik eigenaar en directeur van Facility House, facilitair bedrijf voor televisie- en contentmakers. U zult er deze week meer over te weten komen, verwacht ik.

Enfin, de week begint dus met de twee Demo Dagen die we organiseren voor onze klanten. Het idee ontstond nadat we in het Decorcentrum een bescheiden ‘green screen’ studio hadden gebouwd, waar op redelijk eenvoudige wijze in een meercameraopstelling met virtuele decors kan worden gewerkt.

Hoewel we deze studio met name voor de online markt hadden gebouwd, ontdekten we dat ook onze klanten in de televisiewereld interesse hadden. Het idee voor een open dag was dus al snel geboren. En uiteindelijk werden dat twee dagen, vandaag en morgen, waarin we tevens twee andere nieuwe ‘productietools’ demonstreren: een fonkelnieuwe mobiele regieset, de Flight Pack 1 en de F1 Car Camera Set, waarmee het interieur van je auto het decor wordt voor een rijdende talkshow.

Met deze drie producten spelen we enerzijds in op de toenemende vraag naar content en anderzijds op de krimpende budgetten waar onze klanten mee te maken hebben. Positief als we bij Facility House zijn, zien we vooral kansen bij deze ontwikkeling. Dit neemt niet weg dat het jammer is dat een aantal mooie programma’s met steeds minder middelen gemaakt moet worden.

Ondertussen staat alles klaar voor de Demo Dagen, maar gaat onze reguliere dienstverlening ook gewoon door. En alhoewel we de Demo Dagen heel bewust op de ‘rustigere’ maandag en dinsdag hebben gepland, is het gelukkig toch ook erg druk in de operatie.

En dan ben ik weer blij met onze geweldige teams bij ENG, Post en Multicam die de boel draaiende houden. Ik ben zelf, met Huyp en Jan, vandaag en morgen rond de Switch (op het Joop van den Endeplein) te vinden. Dus als je in de buurt bent, wellicht zie ik je straks, je bent van harte welkom!

Frank Vugs
Directeur/eigenaar Facility House