Lucio Messercola
Producent
2021 - week 42

Vendetta voorkomen

Het is zaterdagavond wanneer ik een appje ontvang van een onbekend nummer: ‘Hoi Lucio, gefeliciteerd, jij bent genomineerd voor de CFAP Prijs!’ Tot dat moment wist ik niet van het bestaan van deze prijs af.

Tijd om mij hierin te verdiepen. Op de website lees ik dat het een eerbetoon betreft aan een Nederlandse film- of televisieproducent, die zich in zijn vak heeft onderscheiden met een bijzondere prestatie. Hoewel ik bij een dergelijke omschrijving niet direct aan mijzelf moet denken, is het – met name omdat je alleen genomineerd kunt worden na voordracht door vakgenoten – een hele eer om genomineerd te zijn.

Van mijn partner Mark krijg ik enkele voordrachten te lezen. Het leven van een Nederlandse dramaproducent gaat niet bepaald ‘over rozen’, dus het is heel fijn om te lezen dat makers en collega’s om ons heen ons harde werken waarderen en dat via deze weg laten blijken. Het feit dat ik genomineerd ben met de makers van Mocro Maffia ervaar ik als zeer eervol, maar daar de maffia is uitgevonden in mijn vaderland wil ik natuurlijk niet verliezen van (uitgerekend) de Marokkaanse maffia.

Mocht ik niet winnen, dan zal mijn Italiaanse familie niet blij zijn en is de kans op een vendetta zeer groot. In mijn beste Italiaans leg ik aan mijn familie uit dat ik Mocro Maffia een hele goede serie vind (waar ik zelf heel graag naar kijk) en dat ik niet kan wachten tot er weer nieuwe afleveringen op Videoland verschijnen. Met dat ene telefoontje heb ik het leven van (de terechte) winnaars Achmed Akkabi en Annemieke van Vliet gered. Achmed en Annemieke, nogmaals van harte gefeliciteerd met het winnen van de prijs! 🙂

Lucio Messercola
Producent

De week van Lucio Messercola

Producent
2021 - week 42