Lucio Messercola
Producent
2021 - week 42

Geslaagde première

Het is maandagochtend. De sfeer op kantoor is vergelijkbaar met de sfeer in een kleedkamer van een groep acteurs die zojuist hun eerste première heeft gespeeld.

Datzelfde gevoel heerst vandaag ook onder onze medewerkers. Het afgelopen weekend stond namelijk volledig in het teken van de release en première van onze nieuwe Sinterklaasfilms. Na 18 (warme) draaidagen en een lange maar zeer vruchtbare postproductie, kan onze fanbase dan eindelijk gaan genieten van maar liefst twee Sinterklaasfilms; één voor de bioscoop en één voor Videoland.

Ik ben trots op de bijzondere samenwerking tussen distributeur Just, RTL Videoland en ons productiehuis Messercola Drama. Fans van de bioscoopfilm kunnen bij thuiskomst hun hart ophalen: op Videoland loopt het verhaal van de bioscoopfilm namelijk door en kunnen zij nóg een avontuur beleven van hun favoriete Pieten.

Hoewel wij meerdere speelfilms per jaar uitbrengen, blijven deze films voor mij – als groot fan van het Sinterklaasfeest – altijd een beetje extra bijzonder. Waar ik namelijk in geloof is dat je als maker verhalen moet vertellen die jouw hart sneller doen laten kloppen. Verhalen die jou persoonlijk raken en waarvan je het belangrijk vindt dat ze verteld (blijven) worden.

Ik geloof erin dat als je vanuit die intentie werkt, je altijd publiek zult bereiken en bovendien ook zult weten te ‘raken’. Om die reden zijn wij daarom ooit begonnen met het maken en uitbrengen van Sinterklaasfilms: vanuit mijn persoonlijke liefde voor het Sinterklaasfeest. Het is mooi om te zien dat we er tot nu toe in slagen om jaarlijks zoveel kinderharten te verblijden met een mooie, positieve film. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen.

Lucio Messercola
Producent

De week van Lucio Messercola

Producent
2021 - week 42