Thierry Klein Bluemink
Artiestenmanager & Muziekuitgever
2023 - week 44

Van Sao Paulo naar Amsterdam

Mijn naam is Thierry Klein Bluemink. Sinds het begin van mijn carrière ben ik actief in de muziekindustrie, waarvan de afgelopen 12 jaar als manager van artiesten zoals Bakermat, Luuk van Dijk, Parallelle en BELLA. Daarnaast zijn wij actief op het gebied van muziekrechten en vertegenwoordigen wij met DGTL Publishing o.a. schrijvers Diøn, Charlie Sparks, Elif en Pisapia, en zorgen wij dat onze catalogus in verschillende tv-programma’s, series en films over de hele wereld te horen is.

ADE is voor mij de drukste periode van het jaar, maar heeft voor mij ieder jaar weer iets magisch. De afgelopen editie was mijn 13e keer. Ik vind het een eer dat ik deze week voor Broadcast Magazine mag terugblikken op mijn ADE-week van 2023.

Zo vlak voor het Amsterdam Dance Event mochten we nog even naar de andere kant van de wereld. Bakermat speelde namelijk op Tomorrowland Brazilië. Met een hele crew reisden we af naar Sao Paulo voor dit optreden. Het is voor ons heel speciaal om terug te gaan naar Brazilië, omdat Bakermat erg populair is in het land. De afgelopen jaren hebben we in zowel Rio de Janeiro als Sao Paulo eigen shows gegeven voor minimaal 5.000 mensen met ons concept Bakermat’s Circus.

Op zondag zijn we na een korte stop in Sao Paulo inmiddels weer terug in Amsterdam. Komende week zal ik meedoen aan een fietstocht voor het goede doel. Bridges for Music is een stichting uit Afrika die (muziek)scholen bouwt voor de lokale bevolking. In deze communities is er een gebrek aan toegang tot opleidingsmiddelen, vaardigheden en kansen voor jonge creatievelingen om hun potentieel te ontwikkelen en te vergroten, wat vaak leidt tot ontmoediging, misdaad en drank/drugsmisbruik. De missie van Bridges for Music is het bieden van hoogwaardige onderwijsmogelijkheden aan werkloze creatieve jongeren in gemeenschappen met weinig middelen, en hen uit te rusten met de noodzakelijke hulpmiddelen om de armoedecyclus te doorbreken.

In een ideale wereld moeten mensen gelijke kansen krijgen om hun talenten te kunnen ontwikkelen. Het is een gemis om te zien dat talent niet wordt benut (wegens externe omstandigheden) en ik hoop met mijn inzet een kleine bijdrage te kunnen leveren, zodat anderen hun talenten ook kunnen benutten.

Ik gebruik de zondag om mijn laatste spullen in te pakken en te zorgen dat mijn fiets technisch in orde is. Daarnaast zorg ik dat ik nog tijd met mijn familie doorbreng, dit soort periodes kunnen hectisch zijn dus iedere seconde met elkaar is mooi meegenomen. Op maandagochtend hebben wij een meeting met het hele team op kantoor, waarin we vooruit lopen op de zaken die staan te gebeuren deze week. Gaat alles volgens schema, moeten wij nog ergens bijspringen en zijn alle afspraken bevestigd?

Snel werp ik nog een korte blik op mijn mailbox, neem afscheid van mijn kinderen en vertrek aan het einde van de dag richting Brugge. Brugge is voor mij het startpunt van de Bridges for Music fietstocht. De meeste mensen beginnen de fietstocht al in London, maar omdat ik in Brazilië was stap ik halverwege op en zal ik de laatste 350 kilometer meefietsen. Aangekomen in Brugge ontmoet ik het gehele team dat al de eerste dagen erop heeft zitten. Naast het team zit er ook een heel groot operationeel team bij dat zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Zo hebben wij tussen alle fietsgroepen busjes rondrijden met onder andere medici en technici die ons ondersteunen.

Deze avond hebben wij een welkomstdiner waarbij we ook verschillende studenten uit Zuid-Afrika ontmoeten die momenteel studeren aan de gebouwde scholen door Bridges for Music. Zij zullen de komende dagen de tocht ook verder met ons afleggen.

Thierry Klein Bluemink
Artiestenmanager & Muziekuitgever