Alfred van de Wege
Regisseur Jan-Willem Start Op
2020 - week 28

Uitgeslapen

Het is misschien wel exemplarisch voor de kansen in de mediawereld: de persoon die deze column zou schrijven werd ziek en last minute werd ik gevraagd om er een te schrijven, het liefst voor 9.00 uur. Die vraag kwam ruim anderhalf uur na die deadline.

Prima! Ik neem je graag mee naar de wereld achter de schermen van de radio. Letterlijk in deze coronatijd, want onze radiostudio is helemaal volgebouwd met doorzichtige plexiglas-schermen. Je zal daar maar fabrikant van zijn!

Het enige nadeel aan het schrijven van deze column is dat ik mijn schoonheidsslaapje ietwat moet uitstellen. Sinds ‘we’ twee jaar geleden (precies vorige week) begonnen aan een nieuw avontuur in de ochtend is mijn slaapritme hevig aangetast. ‘We’ is in dit geval het hele team van het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op waar ik sinds jaar en dag (twee jaar en vier dagen) de regisseur van ben. Dat heeft er ook voor gezorgd dat mijn wekker een aantal nieuwe presets heeft en wel om 4.00 uur en als back-up nog twee keer een aantal minuten daarna.

De eerste paar weken van de ochtendshow was niet mijn werk het spannendste, maar of ik me zou verslapen. En zou ik wel genoeg slaap hebben als ik pas om elf uur s’ avonds mijn bed in duik als avondmens? Dat laatste laat zich raden, voor dat eerste hebben wij een vernuftig systeem. Elke teamlid stuurt zodra hij wakker is een smiley op de groepsapp. Doe je dat niet, dan belt een collega net zolang tot die je te pakken krijgt. Ik heb het zelf nog nooit nodig gehad, maar wel al een aantal keer een collega wakker gebeld, die daardoor gewoon op tijd aanwezig is.

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat die wekker zeer vervelend blijft, maar dankzij de siësta is het minder vermoeiend dan waar iedereen me vooraf voor waarschuwde.
Dus graag tot morgen, voor een uitgeslapen bijdrage.

Alfred van de Wege
Regisseur Jan-Willem Start Op

 

De week van Alfred van de Wege

Regisseur Jan-Willem Start Op
2020 - week 28