Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20

U Kijkt Zeker Ook Niet?

Soms, tijdens een borrel in de kroeg, of op een verjaardagsfeestje waar je weinig mensen kent, wil het nogal ’s gaan over je werk. Als ik dan een half uur mijn best heb gedaan om te luisteren naar je verhaal over je werk als, ik zeg maar wat, accountant, en we daar heel gezellig over hebben gekletst, komt mijn werk aan bod.

Af en toe is dan meteen de allereerste reactie: “Oh RTL Boulevard, dat vind ik zo vreselijk, dat kijk ik niet…” Ten eerste: wat onaardig om dat meteen als eerste tegen iemand te zeggen die daar werkt en ten tweede: wat kan mij het eigenlijk schelen dat jij dat vindt? Ik weet namelijk dat bij deze opmerking altijd een aantal standaard vervolgvragen komen. Ik doe een greep:

Hoe is Luuk Ikink dan in het echt? (Dat is een ontzettend leuke vent en een hele fijne collega).
Hoe is Tooske Ragas in het echt? (Ik heb geen idee, dat moet je aan mijn collega’s van SBS vragen).
Wat weet jij nog meer van André Hazes en Monique? (Niks, want dat zat net in de uitzending die je dus kennelijk wel gezien hebt).
Mag je dan ook naar alle feestjes en premières? (Ik moet er niet aan denken elke week een nieuw pak uit te zoeken).

Het doet me altijd denken aan de allereerste begintijd van RTL Boulevard, in 2001. Tijdens de campagnes die rond het programma liepen, was er een ondertitel bedacht: U Kijkt Zeker Ook Niet? Kennelijk is die ondertitel nog steeds van toepassing. Proost! Tot morgen!

Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard 

De week van Leon de Ruyter

Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20