Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20

Systeem

In de hardcore coronatijd, toen avondklokken en quarantainemaatregelen bijna normaal begonnen te worden, moesten wij bij RTL Boulevard, net als iedereen, de boel flink omgooien. Naar kantoor was bijna uitgesloten en in de studio mochten alleen de hoogstnoodzakelijke mensen aanwezig zijn, die uiteraard alle regels in acht moesten nemen. 

Vergaderingen gingen online, we stopten met het draaien en gingen met veel minder deskundigen werken. Op een gemiddelde vrijdag voor corona konden we zomaar zeven of acht gasten hebben die hun verhaal kwamen doen.
Los van alle praktische zaken, was er ook nog de inhoud. Wij zaten met de redactie bij de start van de pandemie met de handen in het haar. Concerten die niet doorgaan, bioscopen dicht, het Koningshuis kon nergens naartoe (althans, dat was de bedoeling dat ze dat niet zouden doen), geen premières… Al het entertainmentnieuws waar ons programma op drijft in één klap weg. En dus moesten we het hebben van de creativiteit.

Die was er in overvloed. En wat bleek verder nog? Veel bekende Nederlanders zaten ook thuis. En die wilden maar wat graag gewoon ook weer aan de bak. Met als logische vervolgstap dat we dus af en toe de handen ineensloegen en het zomaar kon zijn dat op een doodgewone dinsdag Trijntje Oosterhuis vanuit haar woonkamer via onze studio een nummer ten gehore bracht, speciaal voor iemand die wel een steuntje in de rug kon gebruiken

Veel van de dingen die wij gedwongen moesten doen, zitten overigens volledig in ons systeem. De ochtendvergadering waar we met een club van veertig man de uitzending van die avond doornemen, is nog steeds via Teams. De hoeveelheid gasten in de studio blijft beperkt; drie mensen die de tijd krijgen voor hun onderwerp zorgt voor een mooie balans en een betere mix voor de uitzending.
Neemt overigens niet weg dat we dolblij zijn dat we weer gewoon naar de redactie kunnen zodat we elkaar ook eindelijk fysiek weer kunnen zien. Tot morgen!

Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard 

De week van Leon de Ruyter

Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20