Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20

Terug- en vooruitblikken

Ondanks dat RTL Boulevard zeven dagen per week op tv en 24/7 online te zien is, voelt vrijdag toch altijd als een afsluiter van de week. Altijd fijn om dan even terug te blikken. Gemiddelde scores van 35% marktaandeel deze week in onze doelgroep, doet ons altijd beseffen dat we het met het team niet voor niks doen. En dat is een heel prettig gevoel. 

Dat terugblikken doen we niet alleen op de vrijdag. Aan het begin van elke dag, tijdens onze ochtendvergadering, bespreken we altijd eerst wat er beter had gekund aan de uitzending van de avond ervoor. Die tekst had strakker gekund, hadden we niet toch iets met dat of dat onderwerp moeten doen of dat gesprek had misschien beter die kant op gekund. Zodat de uitzending van vandaag net weer een stapje beter is dan die van de avond ervoor.

En dan heb je nog de overtreffende trap van terugblikken. Vorig jaar hebben wij afscheid moeten nemen van twee zeer dierbare collega’s. Peter R. de Vries en Ruud ten Wolde. De één een strenge, doch rechtvaardige crime-journalist die altijd voor je, en niet in de laatste plaats het programma, klaar stond. De ander een bevlogen tv-maker, redacteur en verslaggever die al jaren aan Fremantle verbonden was en nog een heel leven voor zich had moeten hebben.

Ze zijn er allebei niet meer en dat heeft tot op de dag van vandaag een diep gat geslagen in onze redactie. Er hangen foto’s van beide mannen in onze studio, op de redactieplek. De tijd is niet stil blijven staan en ons programma is verder gegroeid. Bovendien moeten wij natuurlijk iets veel belangrijkers doen: vooruitblikken. Dat doen we niet alleen maar door met het team hard te werken, maar ook omdat we veel waardering krijgen van onze kijker, en dus heel graag ook door willen blijven gaan. 

We blijven per slot van rekening tot op de dag van vandaag een van de best scorende programma’s van RTL en daar zijn we trots op. En dat kan alleen door altijd vooruit te blijven blikken. Fijn weekend! 

Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard 

De week van Leon de Ruyter

Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20