Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20

Thuiskomen

Zoals iedereen dat altijd netjes doet in deze rubriek, zal ik mij ook eerst even voorstellen. Mijn naam is Leon de Ruyter, 42 jaar, verloofd en woonachtig in hartje Jordaan in Amsterdam en sinds een aantal jaar de adjunct-hoofdredacteur van RTL Boulevard.

Dat programma is al sinds 2001 mijn huis. Mijn familie woont er eigenlijk, zou je bijna kunnen zeggen. Waar ik in de loop van 21 jaar televisie maken tientallen omzwervingen heb gedaan, van spelletjes tot talentenjachten en van reisprogramma’s tot andere entertainmentrubrieken, daar is RTL Boulevard altijd thuiskomen.

Om te beginnen ligt dat aan het programma zelf. Het format is al sinds de start hetzelfde: in hoog tempo wisselen de meest uiteenlopende onderwerpen elkaar af, die uitvoerig aan de desk worden besproken. Boulevard is natuurlijk wel met de tijd meegegaan; per slot van rekening willen we wel dat toonaangevende programma van de vooravond van RTL 4 blijven.

Maar waar dat ‘thuiskomen’ vooral aan ligt, is heel simpel. Het team. Waar de een Boer zoekt Vrouw tot op de bodem analyseert, de andere alles weet over het wel en wee van Britney Spears, weer een ander zo’n beetje uit het hoofd weet welke rechtszaken er spelen, of waar de Koning en Koningin zich vandaag bevinden; iedereen heeft zijn eigen expertise. Voeg dat bij elkaar, af en toe een feestje of een vrijdagmiddagborrel EN vooral weten dat we altijd voor elkaar klaarstaan, en je hebt een club te pakken waar menig ander programma alleen maar van kan dromen.

Deze week zal ik proberen een kijkje in de keuken te geven van ons programma. Er valt nogal wat te vertellen namelijk… Tot morgen!

Leon de Ruyter
Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard

De week van Leon de Ruyter

Adjunct-hoofdredacteur RTL Boulevard
2022 - week 20