Roy Aalderink
2019 - week 23

Toptent

Vandaag is het een spannende dag. De finale van ons programma Herman’s Pop-Up Restaurant, waarin koppels van chefs & maîtres strijden om een échte duobaan in de nieuwe tent van Herman den Blijker, wordt opgenomen in Rotterdam.

De afgelopen weken reisden zes duo’s naar Ibiza, Italië en Tunesië om aan Den Blijker en meneer Reimers te bewijzen dat ze álles weten van de Mediterrane keuken én als team hun mannetje kunnen staan. Het resultaat? Een spannende reality-competitie, waarin elke week één koppel de wedstrijd moet verlaten. De derde aflevering is vanavond op tv.

En tegelijkertijd wordt vanavond – in real life – duidelijk wélk topduo van chef en maître de allesbeslissende finale wint en het gloednieuwe restaurant namens Herman mag bestieren. Een restaurant waar je als kijker, nadat de finale over drie weken is uitgezonden, zélf naartoe kunt.

Peter (Lubbers, mijn compagnon) en ik hebben elkaar ooit ontmoet bij een soortgelijk project: Mijn Tent is Top, óók voor RTL, óók met Herman den Blijker en óók met restaurants waar de kijker zelf naartoe kon gaan. Peter was daar vanuit de zender verantwoordelijk voor – en ik was betrokken als creatief directeur vanuit de producent. Grappig dat via Herman’s Pop-Up Restaurant de cirkel weer rond is.

Roy Aalderink
Producent/Partner Concept Street