Roy Aalderink
2019 - week 23

Dr. Pol

Aanstaande maandag (20.30 uur) begint op RTL 4 ons nieuwe programma In de voetsporen van Dr. Pol. Onder leiding van presentatrice Nicolette Kluijver vertrekt een aantal Nederlandse dierenartsen, die de ambitie hebben om in Amerika te werken, naar Michigan.

Daar mogen ze een aantal weken in de praktijk van de wereldberoemde, in Drenthe geboren Dr. Pol meedraaien. Voor één van deze dierenartsen wacht er een baan… Maar wie past het beste in het team van de Amerikaanse dierenkliniek?

Ik ben trots op het resultaat: een programma waarin je als kijker volledig ondergedompeld wordt in de sfeer en de realiteit van deze traditionele dierenkliniek op het Amerikaanse platteland. De kandidaten krijgen overdag te maken met álles: van nukkige hangbuikzwijntjes en vrolijke geiten die geïnsemineerd moeten worden, tot ernstig zieke honden en agressieve Black Angus-runderen. En ’s avonds moeten de Nederlandse vets zien te integreren in het dorpsleven, waar bowlingwedstrijden en dikke steaks vertier bieden.

De afleveringen zijn gefilmd tijdens de winter, die in Michigan tot vér in ons voorjaar duurt. We zien Nicolette en de kandidaten dus in een besneeuwde omgeving. Of dat wat uitmaakt? Misschien is het juist wel lekker verkoelend om je tijdens een warme zomeravond even te laven aan wat sneeuw en ijs.

Roy Aalderink
Producent/Partner Concept Street