Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49

Throwback

In mijn vorige baan als eindredacteur bij het voormalige Talpa Producties hopte ik van de ene eindmontageset naar de andere. Elk jaar passeerden zowat alle facilitaire bedrijven die het Media Park rijk is de revue.

De tijd om een nieuw programma op te starten werd steeds korter en de eindmontageperiode gevoelsmatig steeds langer. De eindredacteuren en regisseurs onder ons weten precies wat ik bedoel. Ondanks dat het super leuk is om te doen, lijkt er soms geen eind aan te komen. Hoewel ik niet meer direct ‘thuishoor’ in de eindmontageset, was ik er de afgelopen twee jaar nog vrij vaak te vinden.

In mijn huidige baan bij ITV hoor ik te managen en te delegeren, maar er is ook nog zoiets als een snoeiharde deadline en een steeds vaker voorkomend personeelstekort. Er wordt zoveel content gemaakt dat we het met z’n allen (dat zullen veel producenten herkennen) nog amper kunnen rondbreien. Dus zit er niets anders op dan mij dagelijks als een soort kameleon te gedragen en letterlijk in te springen bij mijn programma’s om taken over te nemen waar even geen mankracht voor te vinden is.

Ik houd van plannen en ben best goed in anticiperen. Daarom heb ik afgelopen zomer in de nog te verbouwen ‘School’ van Postlounge, samen met eigenaar Robbert, voor de eindmontage van het tweede seizoen van Klein Maar Fijn alvast een set uitgekozen voor dit najaar. Iets in mij zei namelijk: ‘Daar ga jij vast weer monteren, dus zoek maar een mooi setje uit.’

En ja hoor! Noem het een vooruitziende blik of een keiharde throwback, maar deze week zit ik er. In de mooiste set die ze hebben: de bibliotheek. Absoluut geen straf, heerlijke sfeer en je wordt er uitstekend verzorgd. En ik kan je vertellen: dat maakt veel goed als de weken en weekenden niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent bij ITV Studios Netherlands

De week van Sabine Lagemann

Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49