Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49

De magie van tv

Sinds ruim een jaar start ik mijn woensdagen (en zaterdagen) met een pittige kracht- en cardio-trainingssessie van mijn personal trainer. Beste keuze ooit. Het houdt mij fit, scherp en blij. Nou ja, heus niet elke keer, maar een goed begin van de dag is het halve werk.

Als ik de training heb afgeblust met een proteïne-shake check ik mijn mail. Een bericht van de eindredacteur van het programma Voor Hetzelfde Geld – S3 (RTL 4): “De komende draaidagen kunnen niet doorgaan omdat we onvoldoende geschikte huizen hebben.” De overspannen huizenmarkt blijkt een hardnekkige storende factor in het productieproces van dit seizoen. Voor even lijkt de magie van tv ver te zoeken en worden we geconfronteerd met de keiharde realiteit van de hysterie op de huidige huizenmarkt.

Voor Hetzelfde Geld, onder leiding van Natasja Froger, is een mooi programma dat kandidaten de unieke mogelijkheid biedt om huizen, die aansluiten bij hun eisen en wensen, te bezichtigen en zelfs een week in te ‘proefwonen’. Deze Funda XXL beleving lijkt op het eerste oog een garantie tot succes. Toch ligt dat iets ingewikkelder.

Dag in dag uit zetten we alles op alles om, in samenwerking met de vaste makelaars, de juiste huizen voor onze kandidaten te vinden. Gelukszoekers die de drukte van de stad willen verruilen voor meer rust en ruimte op het platteland. Het flatje op drie hoog in de stad wordt ‘voor hetzelfde geld’ verruild voor een vrijstaande woning in het groen. Een droom die met behulp van wat ‘tv-magie’ werkelijkheid moet worden.

Het mooie is dat dit format echt meebeweegt met de situatie op de huizenmarkt en daardoor zichzelf elke keer vernieuwt. In dit seizoen maken we mee dat het vinden van de juiste woningen lastiger is dan ooit, maar eenmaal gevonden, heb je dankbare kandidaten die staan te springen om een bod te doen.

En dat maakt mij trots op alle mensen die aan dit programma werken. Niks is leuker dan blije en tevreden kandidaten. Voor hen voelt het als een stukje ‘tv-magie’ maar wij weten wel beter: gewoon keihard doorzetten en gaan voor dat succes! Seizoen 3 van Voor Hetzelfde Geld is vanaf aankomend voorjaar te zien op RTL 4.

Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent bij ITV Studios Netherlands

De week van Sabine Lagemann

Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49