Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49

Diversiteit

Diversiteit is een begrip dat je steeds vaker hoort. Het is onderwerp van gesprek bij het samenstellen van een cast, maar het is ook iets wat je vaak terugziet in programma’s en reclames die op de buis voorbijkomen.

Iedereen mag er zijn! En daar sluit ik mij volledig bij aan. Dat neemt niet weg dat ik moet bekennen dat het niet gemakkelijk is om alle mensen van verschillende afkomst, culturen, seksuele voorkeuren enzovoort te representeren in televisieprogramma’s. Hoe hard je ook je best doet, er valt altijd wel iemand buiten de boot. Waarom? Omdat bepaalde mensen minder vaak reageren op kandidaat-oproepen, niks met televisie hebben of vanwege hun geloofsovertuiging het ongepast vinden om aan een bepaald programma mee te werken.

Maar dan opeens komt de dag dat je het programma Sex Tape mag gaan maken voor discovery+. Hallo diversiteit! In dit taboedoorbrekende programma kijken elke week drie totaal verschillende stellen naar elkaars sekstape. Elk stel krijgt tien dagen lang een setje camera’s waarmee ze zelf hun leven buiten maar ook binnen de slaapkamer vastleggen.

De tapes zijn een afwisseling van herkenbare dagelijkse beslommeringen in combinatie met bravere of juist meer extremere seksscènes. Al dan niet onder de dekens, in het donker of meer open en bloot gefilmd, maar dan in de montage bewerkt met een blur over de geslachtsdelen. Bijna alles komt voorbij in dit programma. Verschillende culturen en afkomst, met allemaal verschillende seksuele geaardheden. Van homo’s, lesbiennes, transgenders, non-binaire, polyamorie tot aan de hetero ‘boy & girl next door.’

Maar naast de seksuele geaardheid is de seksuele voorkeur ook onderwerp van gesprek. Presentatrice en ervaringsdeskundige Bobbi Eden voorziet, samen met seksuoloog en relatietherapeut Jeremy Heshof, de stellen van de nodige tips en tricks maar ook van serieus relatieadvies. En dat doen ze echt heel goed. Sex Tape blijkt, na het maken van het eerste seizoen, een informatief praatprogramma over relaties met als kapstok: de seks.

Alles is bespreekbaar en niets blijft onbesproken. Inmiddels zitten we, na een succesvolle eerste serie, middenin de opnames van het tweede seizoen. Na weer een paar avonden in de regieruimte te hebben doorgebracht, heb ik in twee opnames bijna alles weer voorbij zien en horen komen. En dat vind ik een knap staaltje castingdiversiteit. Het team dat vol overgave aan dit programma werkt, betaalt zich uit. De passie spat er vanaf, zowel voor als achter de schermen. Chapeau! Het tweede seizoen van Sex Tape is aankomend voorjaar te zien op discovery+.

Mijn week zit erop. Ik vond het leuk en bedank jullie voor het lezen. Alvast hele fijne feestdagen gewenst. Geniet, blijf gezond en lief voor elkaar.

Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent bij ITV Studios Netherlands

De week van Sabine Lagemann

Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49