Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49

Spoiler alert

Spoiler alert! Dagelijkse kost bij het lezen van verschillende posts op onze sociale media over lopende programma’s.

Fijn dat de moeite wordt genomen om je te waarschuwen en daardoor het kijkplezier niet te verpesten. Want niemand wil van tevoren weten wie de winnaar is van Het Perfecte Plaatje, The Voice of het nieuwe seizoen van Klein maar Fijn! Laat staan dat je al weet wie het hart van onze nieuwe Prince Charming heeft veroverd voordat de hele serie op Videoland staat.

Maar naast het opmerken van spoiler alerts op sociale media, moet je als producent en programmamaker ook heel alert zijn op spoilers. Voor je het weet, ligt er iets op straat en ben je een hartverzakking rijker. Met name voor het programma Prince Charming heb ik er al menig stressmoment op zitten. Naast het roddelcircuit in ons eigen ‘collega tv-wereldje’ geven de ‘juice channels’ daar nog een extra dimensie aan.

Zo stonden we goed en wel in Zuid-Italië klaar voor de aankomst van onze nieuwe mannen die stonden te trappelen om hun prins te gaan ontmoeten, toen ik werd opgeschrikt door een appje van onze regisseur Michael: ‘Moet je kijken.. is zojuist gepost’. Inclusief screenshot van de post.

Ja hoor! Hallo fikse hartverzakking, want daarin stond doodleuk wie de nieuwe Prince Charming is. Waarom? En vooral, waarom nu? Precies vlak voordat we beginnen met de opnamen. Je brengt daardoor gewoon een hele productie in gevaar. Bloedirritant en niet nodig.

Ik ben echt niet gek en snap heus dat wanneer je ‘juicy info’ hebt weten te bemachtigen, je dat de wereld in wilt gooien om mee te pronken. Maar ik zeg je namens (denk ik) alle producenten en programmamakers: think twice voordat je iets post.

Sabine Lagemann
Gedelegeerd Producent bij ITV Studios Netherlands

De week van Sabine Lagemann

Gedelegeerd Producent ITV Studios Netherlands
2021 - week 49