Suzanne Kunzeler
2017 - week 39

#TGIF

Vrijdag heb ik meestal een druk programma. Zo begin ik vandaag met een afspraak waarin het Zapp Sinterklaasfeest wordt besproken: ons jaarlijkse familiefeest in Jaarbeurs Utrecht met alle Zappelin-vriendjes, de enige echte Sinterklaas en zevenduizend uitzinnige bezoekers per show. Als ik naar buiten kijk, zou het zo december kunnen zijn…

De pepernoten liggen tenslotte al in de winkel, iets waar ik persoonlijk weinig moeite mee heb. Bij elke hap wordt het kouder en worden de avonden langer. Voor je het weet kunnen we weer kijken naar het Sinterklaasjournaal (NTR) over de spannende avonturen die Sint en Piet dit jaar gaan beleven.

Hierna volgt een afspraak over het vernieuwde NOS Jeugdjournaal. Sinds augustus is het Jeugdjournaal in lengte verdubbeld en op een nieuw tijdstip bij Zapp op NPO 3 te zien. De avond-uitzending van 19.00 uur is wezenlijk anders: er is meer ruimte voor binnenlands en buitenlands nieuws, uitleg en achtergronden uit de leefwereld van kinderen. We zien dat de jonge kijkers deze nieuwe opzet erg waarderen. Er kijken meer kinderen tussen de zes en twaalf jaar dan op het oude tijdstip.

En vanavond ben ik aanwezig op het Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het is de finale van het Nederlands Film Festival, waar we als NPO trotse hoofdsponsor van zijn. Tien films en series zijn afgelopen anderhalve week in première gegaan, waarvan het merendeel komend half jaar bij de NPO te bewonderen is. Gaat dat zien!

Suzanne Kunzeler
Netmanager NPO3, NPO Zapp & Zappelin