Suzanne Kunzeler
2017 - week 39

Geen monday blues

Voor mij geen Monday Blues. Ik ben nog aan het nagenieten van de zondagavond op NPO 3. Eén van mijn favoriete tv-avonden. Hoe zal het aflopen met Carmen in Penoza V (KRO-NCRV)? Met welke actie komt Arjen Lubach (VPRO) deze week weer op de proppen?

Het ‘slechter leven’ keurmerk tegen de bio-industrie, een les in salafisme of de privatisering van het koningshuis. Arjen weet grote onderwerpen op de voor hem welbekende satirische manier aan te pakken. Dat vind ik het mooie aan NPO 3. Talent krijgt ruimte en tijd om te groeien. Toen Zondag met Lubach(ZML) drie jaar geleden begon, had het programma rond de 300.000 kijkers. Dit jaar heeft ZML ruim een miljoen kijkers: gemiddeld 1,2 miljoen lineaire kijkers en ruim 168.000 streamstarts. Ook de waardering voor het programma is hoog: onze kijkers geven maar liefst gemiddeld een 8,1.

Een ander populair en hooggewaardeerd programma op NPO 3 is Penoza. Helaas is het alweer het laatste seizoen dus ik ben erg nieuwsgierig wat er met Carmen gaat gebeuren. Dit seizoen is er nog veel meer Nederlands drama op NPO 3 te zien: Voetbalmaffia (KRO-NCRV), Papadagen (AVROTROS) en ook Van God Los (BNNVARA) is weer begonnen. Vanavond ontmoet ik de cast en makers op een event op het Nederlands Film Festival (NFF). In Van God Los worden kijkers geconfronteerd met verhalen die zijn geïnspireerd op waargebeurde misdrijven. Vanuit het perspectief van zowel de dader als het slachtoffer.

We hebben deze weken nog veel meer echte misdaadverhalen op NPO 3 en online. Elke maandag, vrijdag en zaterdag zie je documentaires, films en series. We hebben tegenwoordig vaker themaweken waarbij we verhalen vertellen en verschillende kanten van een verhaal belichten. Tijdens deze True Crime Weken behandelen we aangrijpende thema’s zoals zinloos geweld, eerwraak en huiselijk geweld.

Ben je vanavond niet op het Nederlands Film Festival, dan kan je Van God Losook gewoon op NPO 3 zien vanavond. Tot morgen!

Suzanne Kunzeler
Netmanager NPO 3

De week van Suzanne Kunzeler

2017 - week 39