Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19

Testen

Testen, testen en nog een keer testen. Intussen ben ik de tel kwijt. Vanwege het coronaprotocol moeten wij ons elke 48 uur laten testen in de snelteststraat bij Rotterdam Ahoy.

Gelukkig hebben we hier de beschikking over blaastesten, de zogeheten Spironose. Een heerlijk zen-moment om de 48 uur, maar met elke keer weer die kans op een ‘helaas we kunnen niet met zekerheid zeggen dat-uitslag’ en dan mag je meteen door voor een stokkentest, oftewel de neusswab.
Ik heb die stokkentest helaas bijna elke keer. Intussen heb ik een ‘lievelings-testafneemster’, een meisje met donker haar en een pony, geen idee hoe ze heet maar ik hoop elke keer dat zij om het hoekje van het hokje verschijnt met het dienblaadje met de antigeen-test erop.

Intussen zijn er ook hele theorieën over hoe en wanneer je het beste kunt blazen. ’s Ochtends is het rustig maar dan kan een restje tandpasta de boel verstoren, ’s middags is het wat drukker maar als je voor de lunch gaat, dan maak je weer wel meer kans op een succesvolle blaastest, zeggen sommigen. Langzamer uitademen, langer je adem inhouden… Alles komt voorbij.
En dan komt er ook nog bij dat de blaastest zeer gevoelig is voor alcohol, dus je laatste biertje van de avond ervoor kan de volgende ochtend funest zijn. Alle gekheid op een stokje, ik ben natuurlijk heel erg blij en voel me bevoorrecht dat we dit evenement, deze drie tv-shows, in deze tijd kunnen maken.

Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021

Foto: Nico Kroon

De week van Emilie Sickinghe

Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19