Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19

Kleurrijk

Vandaag ontvang ik een aantal AVROTROS-collega’s voor een rondje Ahoy. Zo’n rondje kost me ongeveer anderhalf tot twee uur tijd, maar is elke keer weer leuk om te doen.

Langzaam hebben we de boel hier overgenomen en intussen hebben we werkelijk elke vierkante meter van het gebouw in gebruik. Elke hal, zaal, gang, kantoor en kast wordt benut. En dan staan er buiten ook nog tenten en portocabins voor accreditatie, props en regie.
De gehele vloer van het sportpaleis wordt ingenomen door de stage/podium en de Green Room, bekend van de shots van enthousiaste delegaties met vlaggetjes. Uniek dit jaar is dat de Green Room het publiek op de vloer vervangt, de delegaties zijn dus eigenlijk het publiek. En natuurlijk zorgen we dat ook dit onderdeel Covid-proof is.

Wat ook uniek in zijn soort is, is de backstage area voor de delegaties, de zogeheten Delegation Bubble. Deze hal van circa 6500 vierkante meter is omgetoverd tot een serene ruimte met kleedkamers, relax zones, haar en make-up stations en een heuse koffiecorner met lekkere koffietjes, theetjes, koek en warme snacks. Nu nog sereen, maar straks tijdens de showweek is het hier een kakofonie van inzingende zangers en zangeressen.
Tussen de vloer en de Bubble zitten de mannen en vrouwen van de audio. Binnen elke delegatie krijgt elke artiest een nummer. Dit nummer correspondeert met een kleur en de kleur zorgt ervoor dat iedere artiest de juiste microfoon en zenderkastjes ontvangt. Een uitgekiend systeem, zelf de waterbekertjes die klaar staan vlak voordat men op gaat, zijn kleur gecodeerd.
Kortom, zowel een letterlijk als figuurlijk kleurrijk geheel in Rotterdam Ahoy.

Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021

Foto: Nico Kroon

De week van Emilie Sickinghe

Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19