Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19

LOT

In dit geval heb ik het niet over de hond van m’n vader, maar over onze ‘live on tape back up video’ die we de afgelopen maanden met alle delegaties hebben opgenomen, afgekort de LOT.

Intussen zijn bijna alle deelnemende landen veilig aangekomen in Nederland. Helaas moet ik zeggen bijna. Voor de Australische delegatie bleek het, ondanks alle steun van de Nederlandse overheid, de NPO en de EBU, uiteindelijk onmogelijk naar Nederland af te reizen. Met tranen in m’n ogen kijk ik naar zangeres Montaigne tijdens een online meet & greet met de pers waarin ze aangeeft dat ze het zo ontzettend jammer vindt dat ze er niet live bij kan zijn in Rotterdam.
Een belangrijk onderdeel in onze contingency planning is de LOT. Een live registratie van de inzending, opgenomen in het land zelf, in een studio of set naar eigen keus. Het enige wat de EBU en wij als organisatie eisten, was dat het een one take live registratie was. We hebben dus 39 LOT’s op de plank liggen voor het geval een land niet naar Nederland kon reizen of onverhoopt nog voor de eerste repetitieronde positief op Covid testte en daardoor niet het podium in Ahoy kan betreden.

Ik moet eerlijk toegeven, ik lig niet snel wakker van m’n werk maar hiervan heb ik echt wel slechte nachten gehad. Wat als er straks echt landen niet komen, en wat als dat er heel veel zijn, en wat dan als een artiest positief test, en wat dan als een hele delegatie in quarantaine moet? Pfff, allemaal dingen waar we als organisatie eindeloos gedetailleerde en nauwkeurig uitgewerkte scenario’s voor hebben, maar waarvan je hoopt dat ze uiteindelijk niet nodig zijn.
Die slechte nachten zal ik tot 22 mei echt nog wel hebben, maar wat ben ik blij voor Australische Montaigne dat ze door het inzetten van de LOT gewoon in de competitie kan blijven!

Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021

Foto: Nico Kroon

De week van Emilie Sickinghe

Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19