Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19

Takeover

De dag waarop alles anders wordt, werd mij verteld. Het moment waarop de delegaties de venue betreden maakt alles anders. En dat klopt… They have taken over.

En zo hoort het ook. Het zijn immers hun optredens die gaan strijden om de winst. Afgelopen zaterdag zijn we begonnen met de eerste ‘on stage rehearsals’ met de delegaties. Na weken van online meetings en speed dates met de delegaties, voorprogrammeren in Capture in combinatie met CuePilot en off en on stage repetities met stand-ins is het nu echt zover. Nu zien, horen en voelen wij en zij eindelijk echt hoe de acts van de 39 deelnemende landen eruitzien op het podium in Rotterdam.

Na tien jaar de Nederlandse delegatie begeleid te hebben, weet ik ook dat dit een spannende dag is voor de delegaties zelf. Hebben ‘ze daar in Nederland’ wel goed begrepen wat we willen, welke sfeer we willen neerzetten? Het is soms best een uitdaging om in een andere taal (de voertaal bij het Eurovisie is Engels) details, sfeer en emotie uit te leggen. En hoeveel tekeningen, renderingen, cameraplannen en schermafbeeldingen er ook worden gedeeld, het blijft spannend of alles uitpakt zoals je gehoopt en bedacht hebt.

Intussen weet ik dat ultieme samenwerking het beste resultaat geeft. Voor zowel de host broadcaster als de deelnemende landen geldt: ‘it’s not your show’. Je zult beide soms concessies moeten doen om samen tot het mooist mogelijke resultaat te komen.

Emilie Sickinghe
Deputy Executive Producer ESC 2021

Foto: Nico Kroon

De week van Emilie Sickinghe

Deputy Executive Producer ESC 2021
2021 - week 19