Sophie Hijlkema
3FM-dj
2022 - week 48

Terug naar Amersfoort

Voor wie het gemist heeft: dit jaar keren we met 3FM Serious Request weer terug met het Glazen Huis. En ik zeg weer, want vorig jaar kon het terrein maar vijf uur open zijn voor publiek, waarna we vanwege de lockdown dicht moesten. 

Maar dit jaar ziet het ernaar uit dat we iedereen mogen verwelkomen in De Nieuwe Stad in Amersfoort, dat we weer met elkaar mogen knuffelen en dat zich hopelijk weer rijen vormen voor de brievenbus waar je je losse euro’s of cheques in mag leggen: daar heb ik niet normaal veel zin in. Ik heb de eer om samen met Barend van Deelen en Rob Janssen een week lang 24 uur per dag live radio en televisie te mogen maken om zoveel mogelijk geld op te halen voor Het Vergeten Kind.

Op dit moment ben ik vooral bezig met het invullen van mijn radioshifts: we maken per persoon vier uur radio achter elkaar en tijdens die uren wil je het publiek op het plein en mensen die thuis kijken of luisteren het allerbeste bieden. Bij 3FM werken veel creatieve mensen die daar maar al te graag induiken. Alles gebeurt in overleg en het moet passen bij de dj’s die in het Glazen Huis zitten.

Hoe dit precies werkt, leg ik uit in de volgende blog. Voor nu wil ik je vragen: zie ik je in de week voor kerst bij het Glazen Huis?

Sophie Hijlkema
3FM-dj

Foto: Marie Wanders/NPO 3FM

De week van Sophie Hijlkema

3FM-dj
2022 - week 48