Sophie Hijlkema
3FM-dj
2022 - week 48

Slaaptekort

Hoe bereid je je voor op het Glazen Huis? Dat kan niet. Ja, je zou een keer de sportschool in kunnen duiken. Zodat je als dj mee kan springen op muziek zonder vervolgens hijgend in de microfoon te moeten praten. 

Maar dat zijn meer praktische voorbereidingen, voor mij is het zaak om m’n hoofd rustig te houden. Er komt veel op je af in de voorbereidingen, terwijl de grootste zaak is om er juist van te genieten!  Dat lukt gelukkig goed, omdat de sfeer in het team dat zich vol op 3FM Serious Request stort fantastisch is.

Het is het grootste evenement van het jaar voor 3FM. Als dj is het een droom die uitkomt, ook voor mij. Ik heb de eer gehad om in 2020 samen met Sander Hoogendoorn mee te doen en het waren de meest ingrijpende dagen van mijn leven tot nu toe. Alle warmte, het samenhorigheidsgevoel en het slaaptekort dat ervoor zorgt dat iedere traan die je voelt opkomen ook meteen gaat stromen: het is de magie van de week voor Kerst. We doen het samen. Dat maakt het zo mooi.

Slapen lukte me tijdens de editie van 2020 amper: de adrenaline en het geluksgevoel pompten continu door mijn lijf en slapen stond daar zó ver van af. Op dag 3 lukte het eindelijk om in slaap te komen. Dat vond ik wel heftig, ik had geen controle over mijn lijf. Nu weet ik een klein beetje wat me te wachten staat, neem ik betere oordoppen mee en drink ik misschien een klein wijntje voor het slapengaan. Whatever helps. Slaap komt wel op de laatste plek tijdens zo’n week.

Sophie Hijlkema
3FM-dj

Foto: Maria Wanders/NPO 3FM