Ron Lemmens
Station Manager en presentator bij De Radiofabriek
2021 - week 27

Tandje erbij, twee er af!

Zoals ik eerder al schreef was het dinsdag privé een belangrijke dag. Met mijn hoogzwangere vriendin gingen we voor de laatste controle naar het ziekenhuis. Gelukkig was alles goed en mogen we vanaf volgende week, als de geboorte is, flink aan de bak. Als man kan je eigenlijk niet meer spreken over kleine lichamelijke ongemakken, zeker niet met een hoogzwangere vriendin aan je zijde.

Toch moet ik iets met je delen. Zoals je wellicht weet ben ik naast mijn werkzaamheden als station manager van De Radiofabriek ook presentator en voice-over. Ja, dit is waar mijn passie voor radio ooit begon; de wens om bij de radio te gaan werken. Ik wist het al toen ik zes jaar was. Vier jaar later mocht ik mijn eerste programma maken bij de lokale omroep.

Naarmate je langer in het vak zit, leer je meer over articulatie, tips van de logopedist, enzovoort. Een aantal maanden geleden gebeurde iets waar ik al een tijdje bang voor was; mijn voortand brak overdwars doormidden. Ik heb namelijk sinds een val op acht jarige leeftijd twee zeer zwakke voortanden. Nu moest ik echt naar de implantoloog. Zo’n vier weken geleden werden mijn beide voortanden getrokken. Nu moet ik acht maanden lang een prothese met daarop twee voortanden dragen. Oh wat was ik bang dat ik voorlopig geen programma’s meer kon presenteren. Vanwege allerlei valse klanken, denk bijvoorbeeld aan de f en de s. Thuis hebben we er vooral veel lol om. Eten is een uitdaging. De gouden tip voor als je presentator bent en je deze ingreep ook moet ondergaan is: vraag om een ‘Garber’.

Gisteravond was ik aanwezig bij het DeMedia100 diner. John de Mol is in de DeMedia100 lijst van de nummer één positie gestoten door Arjen Lubach. Wat was het fijn om, weliswaar na testen voor toegang, weer even gewoon onder de mensen te zijn.

Ron Lemmens
Station Manager en presentator bij De Radiofabriek

De week van Ron Lemmens

Station Manager en presentator bij De Radiofabriek
2021 - week 27