Ron Lemmens
Station Manager en presentator bij De Radiofabriek
2021 - week 27

Eigenzinnig of eigenwijs?

Voor ik van start ga met de tweede werkdag, eerst nog even een terugblik op maandag. Die dag is namelijk weer een stukje historie geschreven bij De Radiofabriek. De nieuwe website van New Business Radio staat live. Dat hebben we natuurlijk wel even gevierd!

Goed, dag twee van deze werkweek dus. Die begint voor mij in Leiden, waar ik een training en coachingsessie geef. Sinds dit farmaceutisch bedrijf vorig jaar onze podcast workshop heeft bijgewoond, zijn ze begonnen met het maken van een podcastserie over oncologie. De doelgroep van deze podcast zijn oncologen en experts op dit gebied in Nederland.

Sinds 2010 ben ik betrokken bij De Radiofabriek. Destijds werden alle interviews van ons eerste online radiostation, Traffic Radio, standaard na afloop op iTunes geplaatst. Achteraf kan je zeggen dat dat onze eerste podcasts waren. De definitie van een podcast heeft zich inmiddels uitgebreid tot meerdere vormen. Al die vormen hebben wij inmiddels wel voorbij zien komen.

Van inspireren en kennis delen tot aan verbinden. Wat een podcast teweeg kan brengen, is soms heel bijzonder. Initiatieven of dialogen die ontstaan, vind ik erg leuk om te volgen. Ik denk hierbij ook terug aan hoe in het begin van de coronatijd de directie van een grote corporate, door middel van een podcast, een persoonlijke boodschap kon overbrengen aan verontruste werknemers. Dit werd door de werknemers erg op prijs gesteld. Een opvallende ontwikkeling die ik in het laatste jaar zie, is dat bedrijven vooral ook zelf willen produceren. Het is een open deur, maar toch: podcast is hotter dan ooit!

Het belangrijkste van deze dag is toch wel het bezoek aan het ziekenhuis. Zoals ik gisteren al schreef, is de geboorte van ons tweede kindje erg dichtbij. Vandaag gaan we voor de laatste controle naar het ziekenhuis. Het klinkt als gepland en dat is het ook, want wij weten inmiddels dat het een keizersnede gaat worden. Alweer een stuitligging… Over eigenwijze baby’s gesproken.

Ron Lemmens
Station Manager en presentator bij De Radiofabriek

Fotografie: Henk-Jan Winkeldermaat

De week van Ron Lemmens

Station Manager en presentator bij De Radiofabriek
2021 - week 27