Ron Lemmens
Station Manager en presentator bij De Radiofabriek
2021 - week 27

Slecht geslapen

Gisterenavond stond ik klaar om te gaan sporten. Ik had net de voorbereidingen voor het schrijven van de column van vandaag afgerond, toen ik een appje kreeg: Peter R. de Vries is neergeschoten.

Vandaag had ik het graag over andere zaken gehad, maar helaas heb ik gisteravond de gruwelijke filmpjes ook gezien en verbijsterd voor de tv gezeten. Afgelopen nacht was een nacht van om het uur op je telefoon kijken of er nog nieuws was over de toestand van Peter R.

De parkeergarage waar het gebeurd is, is voor mij geen onbekende plek. Zo’n 15 jaar geleden kwam ik hier als dj regelmatig om confetti uit de opslag te halen. Het is ook de parkeergarage van de zoen van Wesley en Yolanthe. Nu is het de plek waar een gruweldaad heeft plaatsgevonden.

Ik sluit me volledig aan bij de woorden van burgemeester Femke Halsema: Een zeldzaam moedige journalist, op zoek naar gerechtigheid. Tijdens het schrijven van dit stuk is er nog geen nieuws over de toestand van Peter R. Ik wens hem, familie, vrienden en collega’s het allerbeste…

Ron Lemmens
Station Manager en presentator bij De Radiofabriek

Fotografie: Henk-Jan Winkeldermaat

De week van Ron Lemmens

Station Manager en presentator bij De Radiofabriek
2021 - week 27