Anita Boerkamp
Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region
2023 - week 04

Talentontwikkeling

Vandaag weer een hoogtepuntje in Hilversum: de openingsparty van de Postlounge, een superleuke club mediabedrijven in een voormalige school aan de Eemnesserweg. 

Hoe ziet het toekomstige Media Park eruit, wat zijn de succesfactoren? Het leek me wel leuk dit voor te leggen aan ChatGPT, wat het volgende resultaat opleverde: bouw een goede technologische infrastructuur met veel aandacht voor talent development. Door de digitale transformatie van de mediabedrijven is de behoefte aan digitaal talent groter dan ooit.
Inmiddels hebben we in Hilversum het MBO/Media College, Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam, XR Lab (een PPS op het Media Park om in te spelen op de snel veranderende AV/ICT markt), Mediastages, Media Perspectives en recentelijk heeft ook 55 Creative Business School zich op het Media Park gevestigd. En voor het komende jaar zijn de eerste stappen voor de samenwerking met Inholland en de Hogeschool Utrecht gezet. Dan blijft nog één wens open: een universitaire opleiding, maar ook daar wordt aan gewerkt, hoor ik in de wandelgangen. We zijn op de goede weg, maar er ligt nog een enorme uitdaging om talent te ontwikkelen en aan te trekken voor deze snelle digitale transitie.

En dan mijn link met talent development. Recent was ik met een aantal EZ-collega’s bij een lezing van Mathijs Bouman, (ooit zat ik op de middelbare school bij economie bij hem in de klas, maar hij heeft het verder geschopt dan ik, haha), waarbij hij inging op de economische groei van Nederland. De kern was dat talent en talentontwikkeling de toekomstbepalende factoren zijn.
Daar, tussen al mijn collega’s, ging het lampje branden dat onderwijs toch wel heel maatschappelijk is. Iets wat je natuurlijk al lang al weet, maar dit van hem te horen, triggerde me uiteindelijk om mijn superleuke baan in Hilversum en bij de ROM Utrecht op te zeggen en te kiezen voor het Institute for ICT van de Hogeschool Utrecht. Daar ga ik IT Connect opzetten, het bureau dat de interactie tussen partners, docenten en studenten organiseert. En daar heb ik onwijs veel zin in!

En ja, jullie en mijn collega’s ga ik enorm missen. Iedereen met wie ik samengewerkt heb en op wie ik een beroep heb gedaan om Hilversum en het Media Park een stukje mooier te maken, dank! As. dinsdag om 17.00 uur is mijn afscheidsborrel in Beeld & Geluid, kom gerust gezellig een drankje doen. En ik blijf in jullie (en ons) netwerk, dus bel of app gerust voor een kop koffie.

Anita Boerkamp
Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region 

De week van Anita Boerkamp

Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region
2023 - week 04