Anita Boerkamp
Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region
2023 - week 04

Overdracht

Deze week is mijn allerlaatste: na zeven jaar heb ik de leukste baan van Hilversum opgegeven voor een nieuwe uitdaging aan de Hogeschool Utrecht.

Even voorstellen: Anita Boerkamp, relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region.  Van huis uit econoom, jarenlang als bankier gewerkt bij ABN en Triodos Bank met een uitstapje van twee jaar als expat in Buenos Aires. In 2016 heb ik de keuze gemaakt om in Hilversum als relatiemanager aan de slag te gaan.
Waarom Hilversum? Omdat ik wist dat veel mediabedrijven met een schuin oog naar Amsterdam keken, die uitdaging wilde ik wel aangaan! Dus met het mediateam aan de slag: alle mediabedrijven bezocht met of zonder de wethouder, werken aan de ontwikkeling van het Media Park, media-opleidingen, uitbreiding van de Dutch Media Week, hubs zoals Theater Achterom en de Grossierderij, Mout op het marktplein. We zijn er voor alle bedrijven, van ZZP’er tot grote partijen als Nike en NEP.

De maandag werk ik altijd bij de ROM Utrecht Region, een samenwerkingsverband van de provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Hilversum om de regionale economische groei en innovatie te stimuleren. Een van onze speerpunten is het bouwen van een ecosysteem voor Media, Gaming en Technologie met als middelpunt een bruisende digitale Media Campus in Hilversum, waarbij we werken aan een mogelijke bijdrage uit het Nationaal Groeifonds.
Andere activiteiten van de ROM zijn internationaliseren (internationale acquisitie en handelsmissies in samenwerking met de 39 buitenlandkantoren van het Ministerie van BuZa) en investeren in startups en scaleups. Ik maak deel uit van het Team International waar we al jaren werken aan de acquisitie van internationale mediabedrijven, met als voorbeeld de vestiging van Discovery en de internationale hoofdkantoren van Universal Music en Make-a-Wish in Hilversum. 

We houden ook internationale presentaties over het vestigingsklimaat voor de internationale boards van de bestaande mediabedrijven. We kijken niet naar het aantal arbeidsplaatsen, maar zoeken juist bedrijven die ons ecosysteem versterken, van volume to value. Voor media werken we veel samen met de buitenlandkantoren in San Francisco, New York, Atlanta, Toronto en Londen.
Vandaag ga ik bij de ROM in Utrecht werken aan de overdracht van mijn internationale relaties met wie ik de afgelopen jaren zo fijn heb mogen samenwerken. Morgen ben ik weer in Hilversum en op advies van mijn chatbot zal mijn verhaal morgen gaan over het Media Park.

Anita Boerkamp
Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region 

De week van Anita Boerkamp

Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region
2023 - week 04