Anita Boerkamp
Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region
2023 - week 04

Mediapolitie

Vandaag wil ik terugblikken op een bijzondere ervaring. De eerste jaren zat ik regelmatig bij het veiligheidsoverleg op het Media Park. Hilversum heeft speciale mediapolitie met een rechtstreekse verbinding met Den Haag. 

Ik werd ooit door de politie gevraagd mee te doen met een speciale veiligheidsoefening van de DKDB  in een studiocomplex op het Media Park. Mijn collega van veiligheid speelde Mark Rutte en ik Dionne Stax, het ging om een terroristische aanval. Tijdens ons ‘live’ interview werd er geschoten en belandden wij liggend onder de presentatiedesk onder body boards en persoonsbeveiligers. Mijn collega werd na enige tijd onder politiebescherming afgevoerd in een gepantserde auto, maar ze lieten Dionne (mij) daar gewoon een half uur liggen, haha. Na afloop een uitgebreide briefing van het hele team. Ondanks dat je weet dat het niet echt is, heeft het diepe indruk op mij gemaakt.

Het Media Park is niet alleen populair bij Top 2000-bezoekers, maar helaas ook een plek geworden om naartoe te gaan als je het ergens in Nederland niet mee eens bent of je punt wilt maken, of erger: als je landelijke aandacht wil (Tarik Z. bij de NOS). Recentelijk hebben we daar in toenemende mate mee te maken gehad en zijn er vele gesprekken gevoerd met de partijen op en rond het Media Park.
Het Media Park was in de periode na de moord op Peter R. de Vries zelfs tijdelijk een veiligheidsrisicogebied, een zone waar veilig programma’s gemaakt kunnen worden. Wat ik bijzonder vind, is dat zodra er wat gebeurt, mijn collega’s van politie, boa’s, wijkregisseurs er zijn om iedereen op het Media Park een hart onder de riem te steken. Daar ben ik echt trots op. En op Pieter Broertjes die op zijn laatste dag als burgemeester zelfs nog een veiligheidsconvenant heeft gesloten met alle partners op het Media Park.

Op woensdag ben ik altijd vrij, nou ja, op papier dan, haha. Als ik op woensdag geen afspraken heb, zit ik doorgaans altijd wel een paar uurtjes achter de laptop of te bellen. Vandaag heb ik om 17.00 uur een afspraak met de CEO van NEP, Arjan van Westerloo, samen met wethouder Media Karin Walters en een collega van de ROM. Vorige week bezochten we al EMG, waar we kennis mochten maken met de nieuwe COO Kathleen Wellink, ZiggoSport en de Radiofabriek.

Anita Boerkamp
Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region 

De week van Anita Boerkamp

Relatiemanager Digital Media/ICT bij gemeente Hilversum en ROM Utrecht Region
2023 - week 04