David Huijzer
Uitgever/hoofdredacteur inct & docent Communicatie & Media Inholland
2021 - week 11

Stemming maken

Niets over de verkiezingen zeggen is eigenlijk toch onmogelijk. Ik heb inmiddels mijn democratische plicht vervuld en ben mijn stem gaan uitbrengen.

De laatste dagen viel mij op dat op tv ( en ook op andere tijdlijnen) er erg veel spotjes van allerlei partijen langskwamen. Dat daar soms slimme beelddenkers bij zitten, valt niet te ontkennen; dat er soms beelddenkers van minder allooi bij zitten, is ook een feit.
Hoewel ik nooit zal overwegen te stemmen op FvD viel mij bijvoorbeeld wel op dat hun spotje over ‘onze vrijheid terug’ slim inspeelde op zaken waar we allemaal erg naar verlangen: terrassen, uit eten, voetbalwedstrijden (ik heb een seizoenkaart van Feyenoord en ben welgeteld alleen de eerste thuiswedstrijd geweest en dat was nog een frustrerende 1-1 tegen Twente waar het gedrag van mijn medesupporters aan Rutte nog de opmerking ontlokte ‘dat we allemaal gewoon onze bek moesten houden’) en allerlei andere feesten en festivals.

Je zou er bijna hun hokje rood door maken. Onze vrienden van het CDA hadden een tijd lang een schaatsende Wopke in hun spotje. Dat is toch wel het laatste waar ik nu naar verlang (ik heb het niet over Wopke): kou en ijs. Laat die zomer maar komen. Dat heeft FvD dus beter begrepen, ware het niet dat hun gedachtegoed van een ijzigheid is die mij de muts ver over de oren doet trekken.
Misschien hadden die mensen van dat bord ‘Zet je TV uit en je verstand aan’ het dan toch wel bij het rechte eind: laat je niet verleiden door slimme beelddenkers maar gebruik je verstand. Nee, beter nog: stem (ook) met je hart!

David Huijzer
Uitgever/hoofdredacteur inct & docent Communicatie & Media Inholland

De week van David Huijzer

Uitgever/hoofdredacteur inct & docent Communicatie & Media Inholland
2021 - week 11