David Huijzer
Uitgever/hoofdredacteur inct & docent Communicatie & Media Inholland
2021 - week 11

Ommetjes

Ik ben net als veel Nederlanders overgehaald door onze nieuwe wetenschappelijke knuffelbeer Eric Scherder om de Ommetjes-app te downloaden. Mijn collega’s bij Inholland doen er ook massaal aan mee en hebben samen een ommetjesgroep aangemaakt.

Daar doe ik dan weer niet aan mee. Ik houd mijn wandelingen graag privé en ik zit al helemaal niet te wachten op een sociale controle van collega’s of ik wel genoeg wandel. Als ik zo’n hun updates in onze whatsapp-groep zie langskomen, vraag ik me ook weleens af waar zij de tijd vandaan halen om zulke ommetjes te maken. Nee, ik doe mee in een ranglijst met mensen die ik niet ken en daarin sta ik lekker anoniem op plaats 153, tussen Areta en Menno 71 in.
Ik begrijp de achterliggende gedachte en de goede bedoelingen, maar ik heb gemerkt dat ik tijdens mijn laatste wandelingetjes, want ik maak mijn ommetjes wel, de app vergeten was aan te zetten (of onbewust uit dwarsheid niet had aangezet). Daarnaast ben ik benieuwd of je ook vals kan spelen: het winkelcentrum met de buurtsuper, groenteboer en slager (ik koop wel lokaal) is denk ik zo’n tien minuutjes lopen: daar ga ik bijna dagelijks naar toe.
Wat als ik dan mijn app aanzet? Tien minuten heen, tien minuten terug en al dat geslenter tussen winkels en schappen? Zo kom ik winkelenderwijs stiekem hoger in die lijst met anonieme tegenstanders (of zijn het medestanders) en kan ik af en toe in de groepsapp van mijn collega’s ook opscheppen over mijn puntenaantal.
Ik ga het zo direct uitproberen. Of het werkt? Helaas was dit mijn laatste bijdrage, volgende week moet u het doen met mijn opvolger. Het was mij een genoegen, ik ga een ommetje maken.

David Huijzer
Uitgever/hoofdredacteur inct & docent Communicatie & Media Inholland

De week van David Huijzer

Uitgever/hoofdredacteur inct & docent Communicatie & Media Inholland
2021 - week 11