Michiel Koudstaal
Eigenaar/stem Voxcast
2022 - week 37

Stemcarrière

Als klein kind was ik al geïnteresseerd in geluid en radio. Op mijn tiende bouwde ik een geïmproviseerde geluidsstudio op zolder. Leuk als je ouders en zusje luisteren, maar ik wilde meer, dus schroefde ik tot grote schrik van de buurt een vlaggenstok tegen de erker die diende als antennemast voor mijn zelfgemaakte zender. Mijn illegale radiostation was een feit.

Via via leerde ik iemand kennen bij de lokale radio Digitaal Hit FM in Baarn, waar ik al snel mijn eigen programma kreeg op zondagmorgen. Na veel oefenen, met wisselend succes, verhuisde ik daar vervolgens naar de vrijdagavond. Concurreren met mijn idolen Curry & van Inkel leek me toen niet zo’n probleem.

Na het sturen van een demo naar Chiel van Praag bij Veronica werd ik aangenomen als opkomend talent. Ik was daar met name te vinden in de JPR’s (jingle production rooms). Totdat Erik de Zwart mij op een dag een, achteraf gezien, heel belangrijk advies gaf: ga eens naar MultiVoice. Hier begon mijn carrière als voice-over, op mijn veertiende.

Na het inspreken van vele producties in Nederland reisde ik, voor zover mijn middelbare school dat toeliet, ook naar het buitenland om in het Engels in te spreken. Met veel plezier denk ik terug aan mijn tijd als zenderstem van NBC in Londen. Een lange periode als stem van Hart van Nederland volgde, honderden ingesproken spotjes en sinds jaren mijn eigen stemmenbureau Voxcast.

Michiel Koudstaal
Eigenaar/stem Voxcast

Foto: Jet Helsloot 

De week van Michiel Koudstaal

Eigenaar/stem Voxcast
2022 - week 37