Michiel Koudstaal
Eigenaar/stem Voxcast
2022 - week 37

Op afstand

Met enige jaloezie kijk ik vaak naar Amerikaanse voice-overs die daar echt sterren zijn. Niet van: o ja we hebben nog een stem nodig, maar behorend tot de elite. 

Een paar jaar geleden hebben de grote stemmen aldaar besloten alleen nog maar vanuit huis te werken. Dus niet voor drie zinnen een paar uur in de auto, maar gewoon even naar hun eigen studio te wandelen en binnen een half uur weer door te gaan met de volgende klus.

Ik weet zelf nog dat ik voor een paar zinnen even naar Den Helder moest, of all places. Een dag ging zo in rook op. Tot ik rond 2000 na een flinke sneeuwbui met Hart van Nederland belde om mee te delen dat ik die avond thuis insprak. Thuis? Hoe dan? Een schokgolf ging over de redactie.

Terwijl het eigenlijk helemaal geen probleem vormde. Het enige was dat niemand in Nederland dat nog deed. Uiteraard ging het vlekkeloos en werd het daarna vaak de normale gang van zaken. Zelfs tijdens mijn huwelijksreis op Mallorca was het heel normaal dat ik dagelijks rond een uur of elf even het zwembad verliet om een kwartiertje promo’s ‘live’ in te spreken met Amsterdam via Source Connect. Een programma dat ook de standaard is in Amerika.

Nu is het vaak zo dat ik gewoon mijn telefoon op speaker zet zodat de klant op afstand mee kan luisteren en binnen no time zijn ingesproken tekst in de mail heeft.

Michiel Koudstaal
Eigenaar/stem Voxcast

Foto: Jet Helsloot 

De week van Michiel Koudstaal

Eigenaar/stem Voxcast
2022 - week 37