Bibi Loomans
Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network
2020 - week 43

Show (and cook) time!

05.00. Zo vroeg gaat de wekker als ik een show Koffietijd heb. Ik woon namelijk in Eindhoven en onze studio is in Amsterdam. Ik vind het vroeg opstaan totaal niet erg, want dat is gelukkig niet iedere dag zo. Zeker door de coronamaatregelen zijn we veel minder in de studio, dus om er weer een keer te zijn, is echt een feestje.

Koffietijd lijkt een klein programma, maar met zo’n show hebben veel mensen te maken. Per dag in de studio alleen al bestaat het team uit een eindredacteur, producer, productieassistent, redacteuren, productiestagiaires, visagisten, floor manager, cameramannen en natuurlijk onze presentatie en de kok.
Om 7.00 uur zijn we aanwezig en zetten we de laatste puntjes op de i voor de show. We nemen het draaiboek door met onze regisseur en om 8.30 uur begint de repetitie. Met onze kok London neem ik het script door en samen zetten we alle ingrediënten in de keuken klaar.
Eigenlijk is het vooral altijd heel gezellig bij ons in de studio en vergeet je meteen dat je zo vroeg op moest. Vandaag komt Yvette van Boven en kookt ze met ons mee. We repeteren zonder onze gasten, zodat de gesprekken in de uitzending lekker spontaan blijven. Vervolgens neem ik apart met Yvette wel even de uitzending door, zodat ze een beetje weet wat haar te wachten staat.

De ochtenden bij Koffietijd vliegen altijd om, omdat je als redacteur toch altijd aan het rennen en hollen bent. Voor je het weet is het 10.00 uur, roept de regisseur in je oortje dat we over vijf seconden live zijn en dan vlieg ik snel de keuken van de studio uit. Met het team en onze gasten kijken we dan naar de show, dat is altijd een fijn momentje van samenzijn.
Ik ben enorm blij met mijn item, alles wat ik wilde vertellen zat erin en met Yvette en onze presentatie kón het eigenlijk niet-niet leuk worden. Dat gesprek is hier terug te zien.

Op zo’n ochtend heb je ook eigenlijk nooit tijd om te ontbijten. Na de show, om 11.00 uur, als de studio naar eten ruikt en het eten op tafel staat, dan is het aanvallen! Het eten wordt áltijd opgegeten. We verdelen het over onze gasten, presentatie en crew. En geloof me, dan kunnen we alles aan. Van een hele kalkoen uit de oven, knoflooksoepen en curry’s tot aan slagroomtaarten. Gasten kijken ons dan soms nog wel eens gek aan, begrijpelijk! Maar als je al om 5.00 uur wakker bent, dan lust je echt wel wat om 11.00 uur…

Bibi Loomans
Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network

De week van Bibi Loomans

Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network
2020 - week 43