Bibi Loomans
Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network
2020 - week 43

Het weekmenu

Een maand van tevoren zitten Koffietijd-kok London en ik samen om de aankomende maand door te nemen. Dat gaat op een andere manier dan bij de redactie van de NOS of Jinek, kan ik mij zo voorstellen.

We kijken naar het volgende: welke ingrediënten zijn in het seizoen? Aan welke gerechten hebben onze kijkers behoefte? Het najaar is begonnen, dus mensen snakken naar comfortfood: soepen, ovenschotels, stamppotjes, stoofgerechten.
Wat speelt er op social media? Zijn er nog grappige trends? Speciale dagen en actuele evenementen? (Halloween, Groenten & Fruitdag, Wereldvoedseldag). Ik vind het belangrijk dat er iedere week een goede balans zit tussen vegetarisch, vlees en visgerechten.
Ook let ik erop dat we niet de hele week Italiaans koken, maar ook Aziatisch, Mexicaans en oer-Hollands. Ook kijken we welke kookboekenauteurs we kunnen uitnodigen en of er nog bijzondere BN’ers komen aan wie we een recept kunnen verbinden. Zo maken we bijvoorbeeld altijd een visje klaar als Nick en Simon langskomen. Ja echt, daar denken wij allemaal over na.

Aan het begin van een nieuwe week kijk ik naar de week erop en ga ik het weekmenu finetunen. Koffietijd is een dagelijks live-programma, dus iedere dag kan weer helemaal anders zijn. Ik houd onze weekplanning altijd goed in de gaten. Als een BN’er langskomt die vegan is, dan kunnen wij geen ribbetjes voorschotelen.
Koffietijd staat alom bekend als een gastvrij en gezellig programma en dat willen we tot in de kleinste details uitdragen en uitvoeren. Dus ook zeker in de keuken! We horen altijd van BN’ers en andere gasten terug dat ze het momentje in de keuken na de show het allerleukste vinden. Ook voor ons presentatieteam (Loretta, Quinty, Pernille, Vivian en Patrick) is dit echt even opladen. Lekker een bordje eten en nog even napraten met de gasten. Dat is écht Koffietijd.

Bibi Loomans
Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network

De week van Bibi Loomans

Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network
2020 - week 43