Bibi Loomans
Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network
2020 - week 43

Bibi’s foodhacks

Sinds dit seizoen doe ik iets heel leuks. Naast dat ik wel eens een koekje bak voor online items, heb ik nu ook mijn eigen online rubriekje: Bibi’s Foodhacks.

Ik speur het internet af naar zogenaamde ‘hacks’ op het gebied van eten en daar komen de raarste dingen voorbij. Van popcorn poffen met een stijltang, kruiden op een snelle manier rissen met een vergiet, eiwit van eigeel scheiden met een flesje, enzovoorts. Ik vind deze filmpjes via YouTube en social media.
Het ding met deze foodhacks is dat ze altijd heel makkelijk lijken, maar negen van de tien keer is het de grootste onzin of werkt het helemaal niet. Dat test ik uit op camera voor onze kijkers en dat is superleuk om te doen. Ook dat neem ik weer op in mijn eigen keuken. Via deze link kun je alle filmpjes bekijken.

In december focussen we op onze kerstmis en de feestmand, dus dan heb ik weer wat leuke, nieuwe ideetjes in petto voor mijn rubriek. Geen week, en eigenlijk ook geen dag, is hetzelfde voor mij bij Koffietijd. Dat maakt mijn werk als culinair redacteur na vier jaar nog elke dag leuk en uitdagend.

Bibi Loomans
Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network

De week van Bibi Loomans

Culinair redactiecoördinator Koffietijd/Talpa Network
2020 - week 43