Astrid Dutrenit
Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20

Samen sterk

Wat was het een heerlijke avond! De eerste halve finale van de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival was gisteravond in heel Europa en daarbuiten te zien. Onze vier fantastische hosts spetterden van het scherm af en de hele show vervulde me met trots.

Hier hebben we met z’n allen naar toegewerkt, als één team. En hoewel ik al vaak betrokken ben geweest bij grote tv-producties, is dit wel het grootste project ooit. Een beetje kriebels in de buik dus wel toen ik vanmorgen wakker werd.  De show zelf bekeek ik vanuit de regiewagen. Een magische plek. De dynamiek van regisseur Marnix Kaart en de professionaliteit van het hele technische team blijven een feest om van dichtbij mee te maken.
De organisatie van het Eurovisie Songfestival is een bijzondere constructie van twee omroepen, AVROTROS en NOS,één overkoepelend bestuursorgaan, NPO, maar bovenal één publieke omroep. Want als één ding me duidelijk is geworden de afgelopen maanden, is het dat we één grote club zijn.
De hele publiek omroep heeft het Eurovisie Songfestival omarmd. Kijk naar de dagelijkse programma’s Goedemorgen Nederland, De Vooravond en Op1, die deze week vanuit Ahoy komen. Van MAX tot BNNVARA en NPO Radio 1, 2 en 5. Iedereen is in of bij Ahoy en iedereen doet op zijn of haar eigen manier verslag van het Songfestival. Iedereen viert het. Samen. Overal. Op alle netten. Vanavond de juryshow van de tweede halve finale, ik kijk ernaar uit!

Astrid Dutrénit
Executive Producer ESC 2021

De week van Astrid Dutrenit

Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20