Astrid Dutrenit
Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20

Legacy

Inmiddels ben ik bijna een jaar als Executive Producer TV betrokken bij het Eurovisie Songfestival 2021. Vorig jaar juni nam ik het stokje van gewaardeerde collega Inge van de Weerd over die er na een jaar voorbereiding en een abrupt einde door de pandemie voor koos om haar functie voor 2021 neer te leggen.

Hoewel natuurlijk al veel was voorbereid, lagen nog hele grote uitdagingen op ons te wachten. Enorme uitdagingen kan ik wel zeggen. Het is in die zin een historische productie. Diverse scenario’s waar we rekening mee moesten houden en waar we in mee moesten bewegen. Alles tot in detail.
En ik kan niet anders zeggen dan dat we daarin geslaagd zijn met het gehele team. Nog een paar dagen en dan is het D-day. Dan weten we wie de winnaar van deze onvergetelijke editie wordt en kan de Eurovision-trofee na twee jaar eindelijk overgedragen worden aan de winnende artiest, het winnende land.

En daarmee moeten we meteen denken aan de legacy, onze legacy: de overdracht voor onze opvolger. De do’s en dont’s; de (winst)waarschuwingen; de innovaties; de blijvertjes en de adieutjes (Je suis Française…).
Hoewel ik enerzijds sta te trappelen om onze opvolger kennis en steun te bieden bij de organisatie van de volgende editie, doet het ook een beetje pijn. Je gaat (nog meer) houden van dit enorme event en het zal straks een beetje voelen als een kindje dat je moet loslaten. Maar meteen realiseer ik me dan dat ik met het uit handen geven van dit kindje, eindelijk weer ruimte en tijd krijg voor mijn eigen kinderen. Mijn legacy.

Astrid Dutrénit
Executive Producer ESC 2021

De week van Astrid Dutrenit

Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20