Astrid Dutrenit
Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20

Negatief resultaat

Met de eerste Semi Final die vanavond op het programma staat, gaat ‘de wedstrijd’ nu echt beginnen. We zijn live in minstens 38 landen – Portugal heeft besloten om alleen zijn eigen halve finale (de tweede) uit te zenden – en miljoenen mensen kijken naar deze eerste show vanuit Rotterdam Ahoy.

Het is de eerste live uitzending en dus is er, ook bij mij, wat gezonde spanning. Maar aan de andere kant vraag ik me af waar ik me zorgen om zou moeten maken. Het afgelopen jaar heb ik nauw samengewerkt met een team topprofessionals om me heen. Veel van de beste mensen uit de Nederlandse tv-wereld zijn al maanden dag en nacht met maar één ding bezig: het Eurovisie Songfestival.
En het staat als een huis: het decor, de belichting, de zaal, de venue; werkelijk alles ziet er top uit. In Ahoy laten we zien waar we in Nederland goed in zijn: een strakke productie neerzetten die kwalitatief onovertroffen wordt. Dus over het resultaat op televisie hoef ik me echt niet druk te maken.

Wat wel spannend blijft is de coronapandemie. Elke dag weer. Onze protocollen zijn en blijven daarom streng. Dagelijks wordt iedereen getest: artiesten, delegaties, cameramensen, productiemedewerkers, cateraars, regisseurs, gasten, vrijwilligers, beveiligers, niemand ontkomt eraan. Want hoewel we alternatieve plannen hebben en snel kunnen schakelen bij een Covid-geval willen we toch vooral dat iedereen dit feestje mee kan maken. Wat dat betreft hopen we dus iedere dag op een negatief resultaat voor iedereen. Want negatief betekent in dit geval positief!

Astrid Dutrénit
Executive Producer ESC 2021

De week van Astrid Dutrenit

Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20