Astrid Dutrenit
Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20

Afscheid

Morgen is de finale van het Eurovisie Songfestival 2021. Het wordt de apotheose van een waanzinnig en soms krankzinnig jaar voor me. Met hoge toppen en diepe dalen.

Ik ben heel blij met wat we met het team hebben neergezet in tijden waarin door de pandemie vele zaken lang onzeker waren. Een lange periode zo intensief samenwerken in een team vraagt veel van iedereen. Veel gelachen, maar vaak was het ook heel lastig. Ik ben trots op hoe we dat samen hebben gedaan.
Het eerste weekend van mei -wat een timing- moest ik plotseling naar Frankrijk om mijn ernstig zieke ‘bonus papa’ te bezoeken. De man die vanaf mijn vijftiende een belangrijke rol in mijn leven speelde, een klankbord en een enorme steun. Op zondag, toen ik onderweg was naar het vliegveld, belde mijn moeder om te zeggen dat hij was overleden. Mede dankzij het team kon ik in Frankrijk blijven om mijn moeder bij te staan en de begrafenis te regelen.
Ze stonden erop dat ik de tijd en rust zou nemen die deze emotionele gebeurtenis met zich meebracht. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. En het vervult me ook met trots, deze teamspirit. Morgenavond rond middernacht denk ik ook even aan mijn lieve Guy. Hij zou denk ik ook ontzettend trots zijn geweest.

Astrid Dutrénit
Executive Producer ESC 2021

De week van Astrid Dutrenit

Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20