Astrid Dutrenit
Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20

Bevrijdingsdag

Gisteravond waren we eindelijk ‘live’. Na maanden van overleg, afwegingen, berekeningen en het uitwerken van diverse scenario’s komt deze week alles bij elkaar en leven we toe naar de ultieme climax.

De Turquoise Carpet (turquoise in plaats van rood dankzij de sponsor) op zondagavond was de kick-off van de spannendste week van de afgelopen twee jaar. En hoewel we ook hier last minute een aantal hobbels op de weg tegenkwamen en de Covid-realiteit ons inhaalde, hebben we er met ons fantastische team een mooie carpetshow van kunnen maken.
Alle delegaties en artiesten, gestyled in de mooiste outfits, maakten hun opwachting en stonden de internationale pers te woord. Alles Covid-proof en op anderhalve meter. Met op de achtergrond het icoon van Rotterdam: de Erasmusbrug.

In 39 landen konden mensen meegenieten van het eerste feestje van deze week. Het voelde een beetje als Bevrijdingsdag. De coronapandemie heeft ons als organisatoren een jaar lang in zijn greep gehouden. Gaat het festival door, wat mogen we, kunnen de delegaties naar Rotterdam komen, mag er publiek bij? Heel veel vragen waarop vaak geen eenduidige antwoorden mogelijk waren. Geduld bewaren en scenario’s schetsen.
Als team zijn we op de proef gesteld. Maar gisteravond zijn we eindelijk begonnen. Ok, met een streng coronaprotocol en met na afloop helaas geen grootse receptie om het samenzijn te vieren. Maar de delegaties zijn in Rotterdam en we kunnen publiek ontvangen in Ahoy. We zijn blij en op en top gemotiveerd om al die miljoenen tv-kijkers in de wereld een paar spetterende shows te geven. Met vanavond de eerste Jury show. Kortom; we zijn begonnen!

Astrid Dutrénit
Executive Producer ESC 2021

De week van Astrid Dutrenit

Executive Producer ESC 2021
2021 - week 20